Aktuellt

Grisens år 2019

Det kinesiska nyåret inföll 5 febr. Då övergick energierna från Hundens år till Grisens år. Grisens år är 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019. Grisens år är det sista i den kinesiska kalendern. De som är födda i Grisens år anses pålitliga och intelligenta. De sägs vara stabila, fredliga, självständiga och något naiva. Dessutom är de optimistiska och tålmodiga.

Årstider

Människan föds ur himmelens och jordens qi. Varje årstid har sin särart och vi bör anpassa oss till årstiden och äta den mat som hör ihop med årstiden för att få god hälsa. 

Vintern är yinkraftens tid, allt är stilla på ytan, ingenting växer. Men på djupet finns det dyrbara livet. Man bör vända sina känslor inåt, bevara sitt lugn, då stärker man njurarna, som är den ursprungliga livskraftens boning. Allt levande försöker lagra energi. Utbytet mellan yin och yang ligger på en långsam, vilande nivå. På vintern - när det är kallt - är det viktigt att skydda njurarna mot kyla.

Genom maten kan man stärka njurarna genom att skära ner på salt och äta beskt. Valnötter, ingefära och kinesisk gräslök stärker både yin och yang i njurarna. 

 
  


 


 

 

 

 

Willma Guides/akupunk&massage
Persbogatan 7 B · 81132 Sandviken · Tel: 0703-827809 · info@willmaguides.se