Aktuellt

Tuppens år 2017

Tuppens år är det tionde året i det kinesiska horoskopets 12-åriga cykel. Tuppens år är flitens, skarpsinnets och beslutsamhetens år. Gör inget överilat utan överväg noga dina beslut.

Tuppar törs väldigt mycket. De är utåtriktade och ivriga och tycker om att umgås i stora sällskap. En tupp är extremt aktiv och duktig på att lösa problem. Tuppar är alltid ärliga och är man född i tuppens tecken håller man vad man lovar.


År som var tuppens år: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017.

 

Årstider

Människan föds ur himmelens och jordens qi. Varje årstid har sin särart och vi bör anpassa oss till årstiden och äta den mat som hör ihop med årstiden för att få god hälsa. 

Vintern är yinkraftens tid, allt är stilla på ytan, ingenting växer. Men på djupet finns det dyrbara livet. Man bör vända sina känslor inåt, bevara sitt lugn, då stärker man njurarna, som är den ursprungliga livskraftens boning. Allt levande försöker lagra energi. Utbytet mellan yin och yang ligger på en långsam, vilande nivå. På vintern - när det är kallt - är det viktigt att skydda njurarna mot kyla.

Genom maten kan man stärka njurarna genom att skära ner på salt och äta beskt. Valnötter, ingefära och kinesisk gräslök stärker både yin och yang i njurarna.

 

 

   


 


 

 

 

 

Willma Guides/akupunk&massage
Persbogatan 7 B · 81132 Sandviken · Tel: 0703-827809 · info@willmaguides.se